Ładnie udekorowany i przygotowany stół nadaje wyjątkowości podawanym potrawom. Czasem wystarczą bardzo proste zabiegi dekoracyjne, aby osiągnąć niecodzienny efekt, zachęcający tym samym do świętowania i delektowania się przygotowanymi posiłkami. Wykorzystując małą skrzynkę na piwo, można w prosty i nietypowy sposób serwować nie tylko napoje.
Skrzynka piwa na stół – nie tylko na piwo
Nie chodzi tutaj o zwykła kratę piwa, choć i w ten sposób by można zaserwować gościom browar. Jeśli zależy nam na nieco bardziej eleganckim nakryciu stołu, to mała skrzynka na piwo może być bardzo praktycznym sposobem na podanie gościom różnego rodzaju napojów. Tak zwane sześciopaki są dostępne w wersji plastikowej – popularne i powszechne, ale również w wersji drewnianej – bardziej eleganckie.
Mała krata piwa, która zawsze jest pod ręką, wygodna i praktyczna, sprawdzi się nie tylko do bezpiecznego przenoszenia i przewożenia piwa, ale także jako sposób podawania go na stół. Zdecydowanie lepiej będzie się prezentowało piwo postawione w drewnianej skrzynce niż bezpośrednio na stół.
Drewniana skrzynka na piwo zwykle ma przegródki, ale nie musi, więc można w niej podać nie tylko napoje, ale także na przykład szklanki lub też kieliszki. Możliwości jest naprawdę wiele.
Drewniana skrzynka z grawerem na specjalne okazje
Na specjalne okazje będzie idealna drewniana skrzynka piwa z dowolnym grawerem w postaci napisu czy grafiki. Z całą pewnością będzie oryginalnym elementem zastawy stołowej.
Skrzynki zdobione akcentami świątecznymi – np. w postaci gwiazdek, płatków śniegu, choinki, mikołaja, będą idealnym sposobem dekoracyjnym świątecznego stołu oraz podawania na przykład napoi butelkowych.
Posiadanie kilku grawerowanych skrzyneczek na różne okazje może być kłopotliwe, ale wybranie uniwersalnego zdobienia będzie dobrym pomysłem. Wówczas tak zdobiona krata piwa będzie idealnie komponowała się z każdą zastawą stołową – zarówno elegancką, jak również bardziej zwyczajną i codzienną.
Drewniana skrzynka piwa sprawdzi się również na stole w ogrodzie podczas wakacyjnego grillowania oraz donoszenia zimnego browaru, bez konieczności robienia wielu kursów do kuchni. Sprawdzi się jako tacka nie tylko na piwo.